Nagymamáink idejében a külföldi trópusi gyümölcsök, és a sok-sok különféle édességek nem jelentették a boltok mindennapi kínálatát, ami a tanyavilágban meg főleg ritkaság volt. De a paraszti lelemény ezt is megoldotta, például csíramálé készítésével.

Ceglédi kistermelői családként, - akkor még csak a szülők – mára már a gyerekek is – több mint 15 éve kezdtünk foglalkozni a csíramálé készítéssel. Eleinte nagyon kezdetleges módszerekkel készítettük csak megrendelésre. Az idő múlásával gyarapodott a fogyasztói körünk, így a termelés növekedett, az értékesítést a ceglédi élelmiszerpiacon folytattuk. A melléképületből korszerű termelőműhelyt alakítottunk ki, nem kis energia és anyagi ráfordítással.

Az alutálcákban sütött csíramálé mellett a termékkínálat a saját termelésű sütőtökkel bővült. A saját vegyszermentes öntözőberendezéssel ellátott földünkön a kíváló minőségű nagydobosi és orange fajták termelésével foglalkozunk, értékesítésük széles körű: Nyersen egészben, konyhakészen, és sütve. Termékeinket korszerű csomagológéppel csomagoljuk, így biztosítjuk a maximális higiéniát vevőink számára.

Az évek során a kínálatot további sütőtököt tartalmazó termékekkel bővítettük. Saját szabadalom a sütőtöksaláta és a desszertnek kiváló, egészséges sütőtökgolyó. Továbbá vevőink választhatnak számos csíráztatott magok közül, (gabona, retek, lucerna, hagyma, napraforgó) is. Nagy sikere van a saját termelésű teljes őrlésű tönkölybúza, és rozslisztnek is.